En forening for alle

I foreningen Stop Unfair Fragt kæmper vi mod unfair konkurrence på stykgodsmarkedet. Vi kæmper for, at vilkårene skal være lige for alle og spillereglerne ens.

Det betyder også, at der skal sikres fuld åbenhed om PostNord Logistics rolle og vilkår på stykgodsmarkedet. Og det betyder, at PostNord Logistics skal udfases, fordi vi kun på den måde sikrer vandtætte skotter. Kun derved sikrer vi fair konkurrence på stykgodsmarkedet.

Du kan være med til at sige stop for unfair konkurrence.

Vi har brug for din stemme, så vi sammen kan gøre opmærksom på unfair konkurrence og ulige vilkår. Det er vigtigt, at vores forening kommer bredt ud og bliver hørt. Du kan helt gratis blive medlem af foreningen og følge med i vores arbejde.

BLIV MEDLEM

Det er hverken billigt eller nemt at kæmpe for lige vilkår, og hvis du ønsker at støtte foreningen økonomisk og bidrage til det gode arbejde, så kontakt gerne stifter og bestyrelsesmedlem Jens-Ole Larsen: jol@stcfragt.dk.

FORENINGEN STOP UNFAIR FRAGT: EU AFGØRELSE VISER, AT DER ER UGLER I MOSEN

EU Kommissionen onsdag offentliggjort sin afgørelse for statsstøtten til PostNord i 2020, og foreningen Stop Unfair Fragt finder, at der med al tydelighed er noget at komme efter i sagen om problematisk statsstøtte. Også selvom Europakommissionen har oplyst, at to kapitaltilførsler foretaget af den danske stat til PostNord i 2020 og 2021 på samlet 224 mio. kr., er lovlig statsstøtte.

”Afgørelsen bekræfter os i, at der har været ugler i mosen i denne sag. Der har ikke været styr på kontrollen af pengestrømmene mellem PostNord og PostNord Logistics. PostNord får statsstøtte til at finansiere den befordringspligtige uddeling af breve, men den manglende kontrol betyder, at skattekroner er blevet brugt på et velfungerende privat marked. Det skaber unfair vilkår.” siger Jens-Ole Larsen, talsmand for Foreningen Stop Unfair Fragt

I afgørelsen fra EU Kommissionen står der, at Danmark har fundet det nødvendigt at styrke tilsynet med omkostningsfordelingen i PostNord, men for Jens-Ole Larsen er det svært at se, hvordan en øget kontrol i praksis vil løse udfordringerne med unfair vilkår på stykgodsmarkedet.

”Når PostNord og PostNord Logistics konkurrerer på et velfungerende privat marked og udkonkurrerer private vognmænd med skattekroner i ryggen, skal der mere til end et øget tilsyn. Den styrkede kontrol er nemlig i praksis svær at se, når virksomhederne blandt andet har en fælles infrastruktur. Skidt og kanel skal skilles helt ad, og derfor er der kun en ting at gøre: Forbyd PostNord at køre med stykgods, så længe de har skattekroner i ryggen.” fortsætter Jens-Ole Larsen.

Når Kommissionens afgørelse bliver offentliggjort, vil Foreningen Stop Unfair Fragt yderligere forholde sig til hele afgørelsen og tage den derfra. 

Derudover venter foreningen stadig på besvarelsen af en række spørgsmål stillet af Kristian Pihl Lorentzen (V) til Transportminister Trine Bramsen (S) om en del af de økonomiske forhold i relationen mellem PostNord og PostNord Logistics. Disse svar vil forhåbentligt kunne bringe yderlige syn for sagen.

Om Foreningen Stop Unfair Fragt:

Stop Unfair Fragt er en forening, der ønsker at sikre fair og lige konkurrence på stykgodsmarkedet.

Foreningen Stop Unfair Fragt kæmper mod unfair konkurrence på stykgodsmarkedet og for, at vilkårene bliver lige for alle og spillereglerne ens.

Kontakt:

Jens-Ole Larsen

Tlf.: 22 10 73 80

E-mail: jol@stcfragt.dk