Internt brev afslører, at EU-Kommissionen vil undersøge PostNord

”Det er min forventning, at klagerne ville give anledning til, at Kommissionen ser nærmere på de forhold, der kritiseres af Rigsrevisionen…”

Et internt brev fra transportminister Benny Engelbrecht til folketingets postordførere afslører, at behandlingen af den kommende postlov, er udskudt. Baggrunden for beslutningen skyldes, at EU vil kulegrave den regnskabspraksis og selskabskonstruktion, der er mellem den danske stat og PostNord. EU-undersøgelsen kommer i forlængelse af, at Rigsrevisionen i januar kritiserede tilsynet med PostNord.

Og ministeren erkender da også, at en sådan undersøgelse kommer til at tage lang tid:

”Det er erfaringen fra lignende sager, at Kommissionens undersøgelser kan have en varighed af flere måneder.”

I foreningen Stop Unfair Fragt ser man kommissionsundersøgelsen som endnu et nederlag til ministeren i det, der vel efterhånden kan kaldes PostNord-skandalen.

”Ministeren er en presset mand. Først kom Rigsrevisionens kritik, og nu går EU ind i sagen. Jeg tror godt, at han ved, der er noget helt galt i PostNord’s måde at bruge skatteborgernes penge på. Vi har jo i årevis prøvet at gøre politikerne opmærksomme på datterselskabet PostNord Logistics’ konkurrenceforvridende ageren på markedet. Staten skal ikke støtte unfair konkurrence ved at betale PostNord Logistics voldsomme underskud år efter år”, siger Jens-Ole Larsen, talsmand i foreningen Stop Unfair Fragt

For yderligere kontakt:  Jens-Ole Larsen. Mob: 22107380

Læs hele brevet herunder. Klik på nedenstående link.