Åbent samråd i Finansudvalget

Åbent samråd med transportministeren om tilsynet med Post Danmarks regnskabspraksis d. 18-03-2021.

På samrådet bragte flere af Venstre’s folketingsmedlemmer det såkaldte inkrementelle omkostningsprincip, som anvendes i PostNord, på banen. Bekymringen fra Venstre’s folketingsmedlemmer går på, at PostNord kan have ført regnskab på en måde, som ganske rigtigt ikke er i uoverensstemmelse med dansk lovgivning, men som gør det muligt for selskabet at lægge omkostningerne fra det ikke-befordringspligtige område; omdeling af gods eller pakker, over på det befordringspligtige område – et område, hvor den danske stat betaler for omdeling af breve og pakker – således Post Danmark får udgiften, mens PostNord Logistics, der konkurrerer intenst med de private virksomheder, slipper for disse omkostninger.

Venstre gav på torsdagens samråd udtryk for, at partiet ønsker at indkalde transportminister Benny Engelbrecht til endnu et samråd om Post Danmarks regnskabspraksis.

I mødet deltog Jens Joel (S), Troels Lund Poulsen (V), Benny Engelbrecht (S), Niels Flemming Hansen (KF), Kristian Pihl Lorentzen (V), Hans Christian Schmidt (V), Erling Bonnesen og Marcus Knuth (KF).

Tryk på billedet for at se samrådsmødet i Finansudvalget